zondag 30 december 2012

The sweet end

Nog maar één dagje en dan zit het jaar 2012 erop. De wereld is gelukkig niet vergaan , wat betekend dat ik vrolijk door kan gaan met het ontdekken van nieuwe baksels! Ik sluit dit jaar af met drie taarten die enorm in de smaak zijn gevallen. Mijn clubgenootje is morgen jarig en heeft mij gevraagd om taarten te bakken. Er komt aardig wat visite, rond de 25 man dus het moesten toch al snel 3 taarten worden. Ze wilde graag een appeltaart, vond ze zelf erg lekker en is natuurlijk ook de ultieme visite taart, iedereen houdt van appeltaart! Ik was vrij in de andere twee taarten, aangezien er toch best veel mensen kwamen en ik hun niet teleur wilde stellen besloten om voor taarten te gaan die ik al een keer eerder gemaakt had. Zo heb ik vandaag weer de perenfrangipane gemaakt en ook de limoentaart van Nigella mocht weer de koelkast in! De laatste had ik trouwens veranderd in een citroentaart, want de limoenen waren nogal duur in de winkel (er was geen markt meer), 49 cent per stuk, dat was me iets te gek. Maar aan de rest van de bereidingswijze veranderde weinig, heb alleen 3 citroenen gebruikt ipv 4 limoenen maar dat is logisch aangezien citroenen groter dan limoenen zijn. Het bakken ging allemaal voorspoedig, het proeven zal morgen gebeuren en horen wat iedereen er van vond. Ik wil iedereen een goede jaarwisseling wensen en dat we in 2013 lekker verder mogen bakken en eten!

'Er is er 1 jarig hoera hoera!'

Perenfrangipane

Citroentaart

Appeltaart

vrijdag 28 december 2012

Kerstbaksels

Kerst is helaas ondertussen als twee dagen geleden, ik zit al weer vol in het ´normale´ leven. Wel continu met het nummer 'Why couldn't it be Christmass every day?" in mijn hoofd. Maar oké, gelukkig hebben we de herinneringen nog. Mijn kerst was heel gezellig en leuk, hopelijk die van jullie ook. Bij Kerst hoort natuurlijk eten, veel eten! Dinsdags heb ik cupcakes en koekjes gebakken en woensdag was ik aan de beurt voor het Kerstdiner. Ik heb gezorgd voor een Franse uiensoep met een geroosterd stokbroodje met gruyere kaas. Als hoofdgerecht was er Boeuf Bourguignon met gekookte en gebakken aardappeltjes, rode kool, sperzieboontjes en zelfgemaakte appelcompote. Voor dessert had ik een clafoutis, nog nooit eerder gemaakt maar wel met een goed gevoel in de oven geschoven. Afgezien van een paar timingsfoutjes was het echt heerlijk, gezellig en leuk! De clafoutis was super simpel om te maken en na 50 minuutjes in de oven was die ook goed gaar. Wat poedersuiker erover gestrooid, bolletje vanille ijs ernaast en smullen maar! Ook de koekjes waren weer goed gelukt, ditmaal had ik vanillekoekjes en citroenkoekjes. De cupcakes waren niet helemaal naar mijn zin, mijn spuitskills zijn nog op niveau beginner. Dus de kerstboompjes werden niet helemaal zoals ik wilde, maar met de groene kleurstof erdoorheen en de eetbare zilveren balletjes leek het in de verte toch wel op een kerstboom, haha. En Kerst was nog niet afgelopen of ik werd al gevraagd om voor oudjaarsdag drie taarten te bakken. Mijn clubgenootje is jarig op 31 december en zij wilde graag taart hebben voor haar visite en ze vroeg mij. Daar zeg ik geen nee tegen! Het worden drie verschillende taarten, een appeltaart, perenfrangipane en de limoentaart, allemaal al een keer gemaakt dus een grote kans van slagen, heel belangrijk als het voor iemand anders is. Hier later een verslagje van.

de cupcakes


de koekjes

Clafoutis





tadaa






Clafoutis
  • Een grote pot kersen, goed laten uitlekken
  • 75 g suiker
  • 3 eieren
  • 125 g bloem
  • snuf zout
  • 250 ml melk
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. klop in een kom de eieren en suiker schuimig
  3. Voeg de bloem en zout toe en klop tot het goed gemengd is
  4. Voeg de melk toe en mix tot een glad beslag
  5. Leg de kersen op de bodem van een dichte vorm (dus geen springvorm!)  en schenk het beslag erover. Zet ongeveer 40/50 minuten in de oven tot een prikker er schoon uitkomt.
  6. Bestrooi met wat poedersuiker en serveer met een bolletje ijs.

dinsdag 25 december 2012

Albert Heijn Kerstlunch

Afgelopen twee dagen was het zover, mijn eerste officiële bakopdracht voor de kerstlunch van de Albert Heijn. Het was een beetje passen en meten qua tijd, ik moest namelijk de hele zaterdag werken van 9 tot 17 uur en zondag om 12 uur moesten de eerste baksels afgeleverd worden. Vrijdagochtend had ik de boodschappen al gedaan bij mijn Albert Heijn en wat was dat leuk zeg! Alles in mijn mandje gooien wat ik nodig had, naar de counter en alles scannen op intern gebruik. Ik was nog geen cent kwijt aan al mijn ingrediënten, kon dat altijd maar! Haha. Voor zondag had ik twee dingen op het menu staan die ik al vaker gemaakt had en waarvan ik wist dat ze snel klaar konden zijn. Zondag was niet echt een lunch maar meer hapjes voor de werknemers. We waren zondag namelijk van 12 tot 17 uur geopend en de meeste mensen zouden pas om 15 uur beginnen, dus ik had gekozen voor een bananenbrood en brownies. De voorbereidingen gingen gesmeerd, eigenlijk geen problemen gehad. Ik ben in bezit van 2 cakeblikken, 1 iets groter als de ander maar ze passen tegelijk in de oven, ideaal dus! Ook voor de brownies had ik 2 ovenschalen die ook tegelijk erin konden. Het vervelende was alleen wel de geur die vrij kwam tijdens het bakken en toen ze stonden af te koelen. Normaal gesproken snij ik alvast een plakje/stukje af en proef ik, maar dat kon ik nu natuurlijk niet maken nu ik in opdracht bakte. Ik had twee naamkaartjes gemaakt zodat voor iedereen duidelijk was wat ze aten, afgeleverd op werk, zelf toch vlug het eerste plakje gepakt en toen zelf aan het werk. Toen ik om 15 uur terug kwam lag alles waar de AH voor gezorgd had onaangeroerd erbij en van mijn baksels waren al wat stukken verdwenen. Ik bleef na werk nog even hangen om nog wat te kletsen en toen iemand een stuk proefde vroeg die persoon opeens:"wie heeft dit eigenlijk gemaakt?" Ik als de schuldige stak mijn hand op en toen kwam er een verbaasde blik, 'maar jij werkt iedere dag?! Hoe kan je dit dan nog allemaal maken?!' Tja, kwestie van plannen, haha. Ik hoorde dat alles enorm in de smaak gevallen was, vooral de brownies maar ook over het bananenbrood kreeg ik complimenten. De assistent-supermarktmanager had alleen niks kunnen proeven toen hij kwam want toen was alles al op. Hij vond het vooral jammer dat hij niet van de brownies had kunnen proeven, dus die heeft die nog van mij tegoed met oudjaarsdag.



Voor maandag had ik een appelnotenbrood in gedachten en twee quiches, een quiche Lorraine en tomaat-mozzarella. Dit keer ging niet alles soepel, het waren voornamelijk de quiches die mij kopzorgen bezorgden. Aangezien ik de tomaat-mozzarella quiche nog nooit gemaakt had wilde ik deze in mijn echte quichevorm maken, in de hoop dat dat geluk bracht. Ik was al bang voor een natte vulling en inderdaad, na een uur (!) in de oven, (normaal gesproken maar een half uur) dreef er nog een laagje vocht op. Ik heb hem maar afgegoten en op hoop van zegen laten afkoelen. Toen moest de andere quiche de oven in, deze had ik bij gebrek aan nog een quichevorm in mijn springvorm gedaan, niet erbij nadenkend dat deze niet dicht is. Dus toen ik de vorm optilde lag er een plasje van ei en roommengsel. Zucht, weinig meer aan te doen dus ook deze de oven ingeschoven maar deze kwam er nog goed uit. Alles ingepakt en de volgende dag meegenomen naar werk. Natuurlijk zelf ook van alles geproefd en alles was toch nog goed gekomen, de tomaat-mozzarella quiche was door de enorme hoeveelheid vocht nogal smaakloos. Niet vies, maar je proefde echt plain tomaat, mozzarella en basilicum. Les voor de volgende keer, iets meer kruiden en zorgen voor minder vocht. De Lorraine viel voornamelijk in de smaak, deze was al bijna op toen ik anderhalfuur later weg ging. Ook het appelnotenbrood ging hard. Helaas ben ik helemaal vergeten hier foto's van te maken. Maar ik maak ze vast nog wel vaker dus dan zal ik zorgen dat er wél een foto is.

Ook vandaag op Eerste Kerstdag ben ik al druk aan het bakken geweest, maar daar morgen een verslagje van. Ik wil hierbij iedereen dan ook fijne kerstdagen wensen en dat er lekker gegeten mag worden!

Bananenbrood

  • 270 g lichtbruine basterdsuiker (of lichte rietsuiker voor een nog smeuïger resultaat)
  • 2 eieren
  • 200 g gepelde rijpe bananen, fijgeprakt (ongeveer 2 stuks)
  • 280 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1tl gemberpoeder
  • 140 g gesmolten boter
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de suiker en eieren in een kom en klop deze met een mixer smeuïg. Klop de bananenpuree erdoor.
  3. Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel en gemberpoeder door het bananenmengsel en meng totdat alles gelijkmatig opgenomen is. Voeg de gesmolten boter toe en blijf goed roeren tot alles goed gemengd is. Wees niet bang voor de hoeveelheid vocht, het wordt vanzelf allemaal opgenomen.
  4. Giet het beslag in een cakevorm en strijk te bovenkant glad. Bak het bananebrood ongeveer een uur totdat er een spies droog uit komt. Laat het kort in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een rooster.

Appelnotenbrood
  • 175 gram boter
  • 140 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el aardbeienjam
  • 2 eieren
  • 140 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 g gedopte gemengde noten, gehakt
  • 2 handappelen, geschild, klokhuis eruit gestoken, grofgehakt
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden of gasstand 2-3
  2. Doe de boter, suiker en jam in een kom en klop het met een handmixer/keukenmachine tot een bleek en luchtig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en schraap tussendoor de nog niet opgenomen ingrediënten van de wand met een pannenlikker in de kom
  3. Zeef het bloem met bakpoeder en kaneel in een aparte kom en klop het mengsel door de botermassa. Schep met een metalen lepel de noten en stukjes appel door het beslag tot alles gelijkmatig is vermengd. Zet de kom afgedekt een paar uur of liever tot de volgende dag in de koelkast.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en bestrijk de bovenkant met een paletmes glas. Bak ongeveer 50-60 min tot het goudbruin is en stevig aanvoelt als je op de bovenkant drukt. Laat het eerst in de vorm afkoelen voor u het op het taartrooster helemaal koud laat worden.
De recepten voor de Quiches houden jullie nog van me tegoed. Ik heb de bakboeken waar ik ze uit heb niet bij de hand.

donderdag 20 december 2012

Een officiële bakopdracht en een walnoot-koffietaart

Voordat ik begin met mijn avonturen rondom de woensdagtaart wil ik graag een ander avontuur met jullie delen. Ik heb namelijk mijn eerste, heuse bakopdracht! De Albert Heijn waar ik werk heeft mij gevraagd of ik voor de kerstlunch van zondag en maandag iets zou willen bakken. Zij vergoeden mijn spullen en ik krijg een waardebon voor mijn inzet. Daar zeg ik geen nee tegen! Zondag is niet echt een lunch, meer de mogelijkheid om hapjes te eten en maandag is er wel echt een lunch. Voor zondag heb ik al bedacht dat ik mijn bananenbrood (gewoon een bananencake) en brownies wil maken. Deze twee baksels hebben al vele mensen blij gemaakt, ze zijn makkelijk te maken (ik heb zowel 2 cakeblikken als 2 rechthoekige ovenschalen) en mee te nemen. Over maandag ben ik nog niet helemaal uit, eerst wilde ik mijn appel-notencake maken en een quiche. Maar nu zit ik te twijfelen of ik misschien niet een kwarktaart moet maken, die is ook al erg vaak in de smaak gevallen en past misschien meer bij een lunch, is iets meer toetjes-achtig dan de cake. Maarrr, dan komt de grote vraag hoe ik dat ga meenemen. Ik heb namelijk maar 1 taartdoos én ik ben bang dat misschien 1 kwarktaart en 1 quiche niet genoeg zal zijn. Cakes zijn toch makkelijker mee te nemen en afhankelijk van hoe je ze snijdt kan je er veel mensen mee voorzien. Ik moet nog maar eens goed nadenken wat ik maandag zal doen. Ik vind het in ieder geval super tof en kijk er echt naar uit! Vooral naar de reactie van de mensen.

Dan over naar de taart, één van mijn clubgenootjes was jarig en daarbij hoort natuurlijk taart! Maar aangezien ik zovaak taarten maak moest die wel een beetje speciaal zijn. Ik had al een tijdje mijn oog op een tweelaagstaart van Nigella, hij leek niet al te moeilijk, zeker omdat ze erbij vertelde dat ze hem vaak als kind zijnde maken. Als een kind hem kan maken moet ik het al helemaal kunnen! Ik heb wel een kleine taart gemaakt, we zouden maar met z'n vijven zijn en dan is een taart van 26 cm toch iets teveel van het goede. De kleine springvorm werd dan ook weer in gebruik genomen, de taart hoefde maar 25 minuten in de oven dus ik heb hem twee keer gebakken. (Ik had 2 biscuits nodig) De volgende dag de mokkacrème gemaakt en de taart opgebouwd. Alles ging super soepel en hij zag er presentabel uit! Hij smaakte ook echt heerlijk, zeker een aanrader!

Koffie-walnoottaart (Voor een taartvorm van 26 cm, ik heb alles gehalveerd voor mijn kleine taart)

  • 50 gram walnoten, in stukjes
  • 225 g suiker
  • 225 g zachte ongezouten boter
  • 200 g bloem
  • 4 tl instantespressopoeder (of 2 tl instantkoffiekorrels opgelost in 1 el kokend water)
  • 2,5 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 1-2 el melk
botercrème
  • 350 g poedersuiker
  • 175 g zachte, ongezouten boter
  • 2,5 tl instant-espressopoeder, opgelost in 1 el kokend water (met instantkoffie de helft hiervan)
  • walnoten ter garnering
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid je springvorm voor. (Inboteren en/of bakpapier aanbrengen)
  2. Hak de walnoten in stukjes tot poeder en meng met de suiker, bloem,koffiepoeder,bakpoeder. Mix de boter erdoorheen, de eieren en de melk. Het moet een zachte consistentie hebben.
  3. Verdeel het mengsel over 2 bakvormen (of bak ze 2 keer) en zet ze 25 min in de oven totdat hij gerezen is en veerkrachtig aanvoelt.
  4. Laat het gebak 10 min. in de vorm afkoelen en leg ze daarna op een rooster.
  5. Maak de botercrème, mix de boter met de poedersuiker tot een gladde crème. Voeg de koffie toe en mix tot alles goed gemengd is.
  6. Bouw de taart op, leg 1 biscuit met de bovenkant naar onderen op een taartschaal/plateau. Smeer deze in met de botercrème. Leg er de tweede biscuit bovenop, met de bovenkant gewoon naar boven. (De biscuits ontmoeten elkaar met de platte kant als het ware) Bedek deze ook met de botercrème en plak de walnoten er ter versiering op.





zondag 16 december 2012

Kerstkoekjes

Mag ik even een applaus.... dank u, dank u. Je zal wel denken, waarom moet ik applaudisseren? Nou, ik heb voor het eerst in mijn leven fatsoenlijke koekjes geproduceerd! Dat vind ik wel een applausje waard. Ik heb op de kerstmarkt in Düsseldorf twee uitsteekvormpjes gekocht, eentje van een rendier en één van een kerstbel. Deze wilde ik gebruiken voor de koekjes voor kerst, maar ik had nog geen goed recept voor de koekjes. Normaal gesproken heb ik recepten waarin het deeg heel zacht en kleverig blijft en waar je dan een hoopje van op de bakplaat moet leggen. Maar ik moest nu wat stevigers hebben, de koekjes moesten tenslotte hun vorm behouden. Ik besloot om het met appeltaartdeeg te maken, deze is stevig, simpel te maken en smaakt ook prima. Zo gezegd zo gedaan, ik de vormpjes eruit gestoken, ze zagen er zo schattig uit! Toen ongeveer 20 minuutjes in de oven en warempel! Ze waren goudbruin, hard en smaakten heerlijk! Eindelijk, I did it! Ze waren niet te zoet, smaakten gewoon lekker en er is denk ik heerlijk mee te variëren  Voor kerst wil ik denk een paar met citroen maken, een paar met sinaasappel en kaneel en 'gewone' vanillekoekjes. Ik wil graag mijn recept met jullie delen omdat ik eindelijk het goede recept voor basiskoekjes gevonden heb!

Koekjes (Voor ongeveer 24 koekjes)

  • 100 g bloem
  • 50 gram suiker
  • 75 g boter
  • Een kwart losgeklopt ei (Net zoveel toevoegen totdat je een samenhangend deeg krijgt)
  • snuf zout
  • halve theelepel vanille aroma
  1. Verhit de oven voor op 180 graden
  2. Meng de bloem met de suiker en het zout. Voeg de boter in blokjes toe en wrijf deze er doorheen totdat je een kruimelig deeg hebt.
  3. Voeg het ei en de vanille aroma toe en kneed het tot een samenhangend deeg. 
  4. Leg minstens 30 min in de koelkast, gewikkeld in folie.
  5. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm, overal even dik. Steek er met de vormpjes koekjes uit.
  6. Maak van het resterende deeg weer een bal en rol deze weer uit en steek er weer vormpjes uit, totdat je deeg op is.
  7. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de koekjes op, Stop ze in de oven voor ongeveer 20 min en laat ze daarna afkoelen. Ze zullen hard worden.

zaterdag 15 december 2012

ijsschnitt

Mijn club had al een keer gevraagd of ik misschien een ijstaart wilde maken. Aangezien clubavond dit keer bij ons thuis was had ik besloten om mij er maar eens aan te wagen. Ik ben simpel begonnen, ten eerste omdat ik nog nooit in me leven een ijstaart gemaakt heb en ten tweede omdat mijn deel van de vriezer nog best vol zat en er niet een hele grote taart in zou passen. Gelukkig had ik al een tijdje een recept uit de Allerhande liggen voor een ijsschnitt, deze zou in een cakevorm gemaakt worden en dat zou nog wel passen in de vriezer. Het was super simpel om het te maken en met wat leuke en lekkere afwerkingen zag het er toch nog best spectaculair uit. Hij viel ook in de smaak, dus het was een win-win situatie. Ik heb een keer een ijsdessert kunnen maken en deze was nog gelukt ook! De foto's zijn niet echt mooi geworden,voornamelijk omdat de slagroom als een razende begon te lekken. Dus hier een foto uit de Allerhande zoals die eruit hoort te zien:


En nu eerst het recept en dan mijn foto, haha.

Ijsschnitt met verse bosvruchten
  • 100 gram chocola
  • 1 bakje frambozen of bosbessen of ander vers fruit dat je kan pureren
  • 1 liter vanilleroomijs, iets ontdooid
  • 1 beker bosvruchtensorbetijs (500ml)
  • 1 beker slagroom (250 ml)
  • 2 el suiker
  • 1 el cacaopoeder
  1. Smelt de chocola au-bain-marie en spreidt dit uit over een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Zet dit minstens 40 min. in de koelkast zodat het hard kan worden.
  2. Schep de vanilleroomijs in de cake vorm en schep hierover het sorbetijs. Prak de vruchten en verdeel deze over het sorbetijs. Dek af met vershoudfolie en zet de vorm minstens 4 uur in de vriezer.
  3.  Klop de slagroom met een mixer stijf en voeg wat suiker naar smaak toe.
  4. Hou de vorm op z'n kop onder een warme kraan totdat de schnitt loslaat van de vorm.
  5. Bestrijk met de slagroom en strooi er wat cacaopoeder overheen. Breek de chocola in 'schotsen' en verdeel deze over de schnitt. Eet smakelijk!
En mijn schnitt

maandag 10 december 2012

Sinterklaastaarten en Weihnachtsmarkten

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets gepost heb maar ik heb in de tussentijd niet stil gezeten! Vorige week woensdag was het Sinterklaasavond en dus vond ik dat ik voor club een sinterklaastaart moest bakken. Niet dat we ook maar iets aan Sinterklaas deden, maar nu was de gelegenheid om iets sinterklaas-achtigs te bakken. Ik besloot voor een appeltaart te gaan met een amandelspijslaag en de appels met koek- en speculaaskruiden te bestrooien en bruine basterdsuiker te gebruiken ipv de gewone witte suiker. Het resultaat mocht er wezen! We hebben heerlijk gesmikkeld met z'n allen en zo hadden we toch een beetje Sinterklaasavond.


En dan nu het Weihnachtsmarktgedeelte. Dit weekend ben ik samen met een vriendin naar Düsseldorf geweest om de Weihnachtsmarkt daar te bezoeken, we hadden het perfecte weer er weer namelijk veel sneeuw en vorst! Door deze kou moest er natuurlijk veel gegeten en gedronken worden om warm te blijven. Zo hebben we natuurlijk Currywurst gegeten en heb ik bier gedronken. Ook de Bretzels gingen zonder problemen naar binnen, deze wil ik echt een keer zelf maken! Ze zijn zoooo lekkerr!
Wat nog meer lekker was, was het toetje bij het Italiaanse restaurant waar we de laatste avond gegeten hebben. Ik had Tiramisu en mijn vriendin Panna cotta, o wat was dat smullen zeg!
hemelse tiramisu

Ik heb op de markt zelf nog twee uitsteekvormpjes gekocht, eentje van een rendiertje en een kerstbel. Dit weekend zal ik ze voor het eerst in gebruik nemen en kunnen jullie de precieze vorm zien. Dan ga ik bij mijn ouders proefbakken voor kerstmis. En er staan meer baksels op het programma deze week! Zo staat er momenteel een Citroenkwarktaart op te stijven in de koelkast en deze woensdag zal er een ijstaart geserveerd worden op clubavond. Dus er volgen weer regelmatig nieuwe updates op de blog!

zaterdag 1 december 2012

Chocolade muntblokjes

Volgend weekend ga ik met een vriendin naar Düsseldorf voor de Weihnachtsmarkt en om de treinreis te overleven zijn er baksels nodig! Ik had al een tijdje dit recept liggen die ik wilde uitproberen, dus me ouders mogen weer eens voor proefkonijn spelen. We willen natuurlijk geen vieze baksels mee op reis! Het maken ging makkelijk en snel, de foto maken duurde een stuk langer, stomme flitser. Uiteraard heb ik er al vast één geproefd en het is maar goed dat ik een proefbak gedaan heb, want de munt is niet erg aanwezig. Volgende keer of meer munt of minder chocolade. Hij smaakt nog steeds prima, maar het is meer een hap chocolade dan een hap after eight-achtige koekjes.

Chocolade muntblokjes

  • 100 g bloem
  • 2 el cacaopoeder 
  • snuf zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 70 g kristalsuiker 
  • 50 g ongezouten boter, koud en in blokjes
  • 1 groot ei losgeklopt met 90 ml water
Vulling
  • 250 g poedersuiker
  • 1 el muntlikeur (verkrijgbaar bij de slijterij onder de naam creme de mint)
  • 4 el melk
Glazuur
  • 100 g pure chocola
  • 70 g boter
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkant bakblik van 20 cm in met boter.
  2. Maak eerst de koek: meng de bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom. Roer er de kristalsuiker door. Voeg de boter toe en verkruimel dit met je handen totdat je een zanderig deeg hebt. Roer het eimengsel erdoor. Schep het in het bakblik, vlak het uit en bak de koek 20 min. tot hij stevig aanvoelt.
  3. Maak de vulling: meng de poedersuiker en de muntlikeur. Voeg ongeveer 4 el melk toe totdat er een smeerbaar goedje ontstaat. Smeer de vulling over de koek.
  4. Maak het glazuur: laat de chocolade en boter au bain-marie smelten. Roer tot een glad papje en smeer het over het muntlaagje.
  5. Zet de koek een half uurtje in de koelkast totdat de chocolade hard is geworden. Snij hem daarna in vierkantjes.